Haarspeldbochten

De afgelopen 3 dagen waren de dagen met haarspeldbochten. Zowel vandaag als de dagen er voor moest er op de diverse wegen flink geklommen worden en dat gebeurde dus vaak met behulp van haarspeldbochten. Afgelopen week zat ik eens wat te rekenen en kwam er achter dat ik meer tijd heb dan gedacht, vandaar ik heb besloten om een extra rondje te maken van rond de 500 km. Dit houd in dat ik de Sognefjellweg (55) 2 maal ga rijden en zo kan ik de Valdresflya (51) en de sneeuwweg (Aurlandsfjellet, 243) ook nog even meepakken.

Vanmorgen aan het laatste stuk van de extra rondje begonnen, gelijk begin ik met de Valdresflya. Deze weg is anders dan de andere twee wegen, de weg gaat geleidelijker omhoog en naar beneden (geen haarspeldbochten). Maar even goed is dit een zeer mooie weg, zeker de omgeving is erg prachtig. Gisteren was ik al over de Sognefjellweg gekomen en wat een weg is dat zeg. Via haarspeldbochten omhoog en dan over de besneeuwde bergtoppen weer verder en aan het einde via een super afdaling naar beneden. Gisteren ging ik links af in Sogndal om naar de sneeuwweg te rijden maar vandaag ga ik rechtsaf om richting de 13 te gaan die me langs de watervallen en de Preikestolen brengt.

Gisteren ben ik dus na de Sognefjellweg naar de sneeuwweg gereden, deze brengt me naar Aurland. En ook dit is weer een weg om van te watertanden als motorrijder. Aan het einde van deze weg pak ik de tunnel weer terug. Deze tunnel is 24,5 km lang en daarmee de langste verkeerstunnel ter wereld. Binnen in de tunnel zijn 3 verbredingen gemaakt, waar blauw licht schijnt. Natuurlijk hier even een foto van gemaakt.

Zaterdagavond zat ik in de bar/tv ruimte van de camping en zag ik dat ik een ferry onderweg kon overslaan door een stukje om te rijden. Dit heb ik dan zondag ook gedaan en wat ik al vele malen eerder heb geschreven, het was een zeer mooie weg met je raadt het waarschijnlijk al met mooie haarspeldbochten. Dit extra lusje was z’n 100 km extra. Hierna kwam ik op de Trollstigen (63), dit is een weg met vele hoogte punten. Haarspeldbochten, super omgeving en een ferry, het zit er allemaal in.

Zaterdag moest ik eerst voorbij Trondheim zien te komen om richting de Atlantic Road (64) te gaan. Dit is tot nu toe het minst leuke stukje van Noorwegen. De wegen zijn er breed en het is er druk, echter voorbij Trondheim wordt algauw beter. Aan het einde van de middag rij ik dan over de Atlantic Road, het is een aparte ervaring die weg, kan het niet echt onder woorden brengen. Maar mooi is hij zeker, echter het weer wilde niet echt meewerken, het was regenachtig. En het was er ontzettend druk met mensen die allemaal net als ik die brug wilde bekijken.

  • Dag 28, 233 km gereden.
  • Dag 29, 340 km gereden.
  • Dag 30, 359 km gereden.
  • Dag 31, 363 km gereden.
  • Dag 32, 348 km gereden. Totaal 8792.

5 Comments

Heit

juli 5th, 2016

Weer mooi om te zien echt mooie foto’s en wat een mooie omgeving. En ook nog veel sneeuw. Wij hebben hier alleen maar heel veel regen. Maar het gaat al weer snel je bent nu al weer meer dan 4 weken weg. maar nog bijna 2 weken te gaan. Geniet er van. Groet Heit en Mem

Marc van Glabbeek

juli 6th, 2016

Wat een mooie foto’s weer. Ik ben al weer een week thuis helaas. Veel plezier nog verder.

Sietze

juli 6th, 2016

Het ziet er prachtig uit allemaal. Mooie foto’s! Volgens mij is dit wel het mooiste stuk van je reis! Hoe is het weer? Ik hoop voor je beter als in Nederland;)

Geniet er van en succes de komende weken.

admin

juli 6th, 2016

Dit is zeker een van de leukste stukken van de reis.

wietse

juli 8th, 2016

Mooie foto’s
veel komt bekend voor,je zit in een prachtig gebied.
Geniet er van en goede reis verder.