Noordelijkste puntje

Gisteren heb ik na een lange wandel tocht het noordelijkste puntje van het vaste land van Noorwegen bereikt. Het was niet echt een wandelpad waar je overheen liep. De route werd aangegeven door middel van grote gestapelde stenen. Van dat punt kon je de volgende weer zien, waar je dan langs liep moest je zelf maar weten. Hierdoor was de route erg zwaar, het was veel klimmen en dalen maar wel leuk om te doen.

Vannacht de tent nog uit geweest om toch maar de scheerlijnen vast te zetten, het was ‘s nacht stevig begonnen met waaien. De tent ging aardig heen en weer. Vandaag verder gegaan op de motor, weer terug naar het zuiden. Heb in Hammerfest de stad nog even bekeken maar omdat er niet echt een camping bij lag, ben ik maar weer verder gereden. Als ze hier aan de weg werken dan halen ze gelijk vele kilometers uit en wordt dit een soort gravelweg. Dit is niet leuk om te rijden. Zit nu vlakbij Alta op een camping.

  • Dag 18, 51 km gereden.
  • Dag 19, 315 km gereden. Totaal 5083.

One Comment

Hans

juni 25th, 2016

Die stapeltjes stenen om een pad aan te geven noemen ze steenmannetjes. In Frans en ook in Engels aangegeven als cairn(s). Deze zie je overal in het hoog-gebergte om routes aan te duiden. Wegwijs-bordjes leven daar niet zo lang en wie gaat ze daar neerzetten?