Omgeving veranderd

Omgeving veranderd

30 mei 2019 Uit Door Remko

Ik heb het gered, maandag ben ik in Banff geweest! Het was nog wel een hele uitdaging. Zaterdag ben ik vertrokken uit Elkford, het regende toen ik vertrok en het is eigenlijk de hele dag ook niet meer droog geweest. Het was erg zwaar onderweg, veel geklommen en gedaald. Hierdoor kon ik maar moeilijk kilometers maken. Op een stuk as het zo slecht dat er alleen maar drek op de route lag. Als ik er door ben is mijn fiets zo vies dat ik besluit om hem een beetje schoon te maken. Na een kleine 60 km besluit ik te stoppen bij een kampeerplek. Hier blijkt een hutje te staan, die je mag gebruiken om te overnachten. Te minste dat denk ik. In het hutje staat een houtkachel en er ligt hout. Dus snel de kachel aangestoken want ik heb het koud. 

Na een heerlijke nacht in het hutje, ga ik weer verder. Ik moet gelijk flink klimmen, van ongeveer 1600 meter naar 1950 meter. Op deze hoogte ligt er nog her en der wat sneeuw op de weg. Hierdoor moet ik een klein stukje lopen. Na een heerlijk stuk te zijn afgedaald, kom ik op de hwy742 terecht. En nu weet ik het gelukt is, ik kan in Banff komen. Onder tussen ben ik ook Alberta in gefietst, zonder dat ik het door had. Onderweg kom ik maar weinig campings tegen en ook de plekken om wild te kamperen zijn er eigenlijk niet. Dit houd in dat ik door moet fietsen naar Banff. Maar om een uur of half 5, wil jet niet meer. Ik buig af naar Canmore. Als ik op de camping aankom blijkt deze alleen maar op reserveringen te werken. Van de camphost krijg ik een papiertje met een internetadres om te kunnen reserveren. Alleen op de camping is geen WiFi en ik heb ook geen databundel op de telefoon. Ik ga terug naar het centum van de stad en vind onderweg een of andere arts, die WiFi heeft. Ik kan door het raam nog net het wachtwoord lezen.

De volgende dag ga ik echt naar Banff toe, ik blijf op de zelfde camping overnachten. Zodat ik geen tassen mee hoef te nemen. Banff zelf is niet zoveel aan, het is er allemaal erg toeristisch. ‘s Avonds kijk ik nog even bij de route, deze loopt over de camping. Als ik zie wat voor pad het is, besluit ik omdat niet te gaan doen. Ik neem 1A naar Calgary.

Over de 1A fietst het lekker snel, ik ben tegen 3 uur al in Calgary. Onderweg valt het me in eens op dat de omgeving veranderd. De hoge bergen verdwijnen en worden nu heuvels. Vandaag zou je het zelf wel vlak kunnen noemen, ook de heuvels zijn niet meer zo hoog. In Calgary wil ik eigenlijk naar een camping toe, volgens mijn GPS zou er een moeten zitten. Onderweg kom ik een andere fietser tegen, volgens hem bestaat deze camping echter niet meer. Ik ga er nog wel naar toen en inderdaad hij bestaat niet. Ik kom de zelfde fietser weer tegen en hij wil me wel naar een hostel in de stad brengen. Bij de eerste hostel hebben ze echter geen plek voor de fiets, bij de tweede wel. ‘s Avojds ga ik nog even de stad in om deze even te bekijken en wat te eten.

De afgelopen dagen wat berekeningen zitten maken over de afstand e; tijd die ik nog heb. Zo het er nu uit ziet, heb ik niet voldoende tijd om in Inuvik te komen. Dus ik heb besloten om de route dus danig aan te passen dat het misschien wel gaat lukken. Om de stad vandaag uit te komen, maak ik wel gebruik van de route. Hierna pas ik hem wat aan. Er zit een flinke lus in de route en terwijl ik recht door zou fietsen, ik op de zelfde plaat uitkom. Al met al scheelt het z’n 60 kilometer. In Olds vind ik een camping.

Omdat ik toch wel graag naar Inuvik wil of eigenlijk ik wil graag de Demster Highway fietsen. Ga ik de route op meerdere punten aanpassen. Zo sla ik  Edmonton ook over, ik laat deze links liggen. Ik fiets er omheen. Ik ben gisteren en vandaag door Calgary gefietst en vond er niks aan. Er zijn waarschijnlijk nog wel een aantal plaatsen waar ik de route aan ga passen.