Op weg naar Banff

Op weg naar Banff

24 mei 2019 Uit Door Remko

Al een paar dagen probeer ik er achter te komen of de weg vanaf Elkford naar Banff ook open is. Ik kan het op internet niet echt vinden, alleen maar een paar wegen die nog gesloten zijn. En daar staat deze niet tussen. Gisteren kwam ik onderweg een andere fietser tegen waarmee ik even heb gepraat, hij wist me te vertellen dat er dit jaar minder sneeuw is gevallen dan andere jaren en ook dat de sneeuw sneller weg smelt. Ik besluit het er op te wagen, in het ergste geval moet ik omkeren en alsnog een andere route vinden.

De omleidingsroute die ik moest volgen een paar dagen geleden, was niet echt leuk om te rijden. Het ging voornamelijk langs de drukke weg en de uitzichten waren ook niet echt mooi. Maar sinds eergisteren zit ik weer op de route, het is gelijk weer een stuk mooier. En ook vele malen rustiger, ik kom bijna geen mens tegen onderweg. 

Gisteren heb ik een stuk van de trail overgeslagen, het bleek een smal pad door een bos te zijn. Dit was volgens mij niet te fietsen, ik heb voor het alternatief gekozen, een mooie brede gravel weg. In Fernie doe ik wat boodschappen en besluit door te fietsen naar Sparwood. Ik wilde de trail weer doen maar na een kleine kilometer ligt de trail bezaaid met takken en bomen. Ze zijn hier aan het zagen geweest en de trail is nu niet meer toegankelijk. Ik keer om en ga via de weg naar Sparwood.

Vandaag doe ik maar een klein stukje van Sparwood naar Elkford, om 12 uur sta ik op de camping. De rest van de middag neem ik lekker wat rust.

O ja, ik ben eergisteren een andere tijdzone in gefietst, het is nu 8 uren verschil met Nederland i.p.v. 9.

Maar niet voor mij