Tegenwind

Tegenwind

9 juni 2019 Uit Door Remko

De afgelopen paar dagen veel last gehad van de wind, deze komt nu voornamelijk uit het noorden. En dit is nauw precies de richting die ik op ga, het is niet anders. Gelukkig heb ik geen last van de bosbranden, de route die ik volg komt niet langs plaatsen waar de bosbranden zijn. Ook heb ik geen last meer van de rook. 

De route die ik genomen heb tussen Calgary en Edmonton, vond ik erg saai. Het was er erg open en vrij plat. Na Edmonton volg ik de route weer, de omgeving wordt ook weer mooier. Echter zijn in dit stuk van Canada weinig campings, dus op maandag moest ik op zoek naar een mooi plekje om te kunnen slapen. Ik vind een mooi wild kampeerplek langs een meertje.

De volgende dag wou het totaal niet met het fietsen. Ik ben niet vooruit te branden. Nadat ik in Athabasca wat boodschappen heb gedaan, kijk ik op de gps waar de volgende camping is. Op de route ligt de eerste 50 kilometer niks, dus ik besluit de route aan te passen. Ik vind er een op hemelsbreed 25 kilometer. Ik besluit hiervoor te gaan, eerst moet ik daarvoor 15 km tegen de wind in fietsen. Aan het einde van die weg heb ik het echt gehad, ik kom een bord tegen waarop staat dat er een camping is over 3km. Dit word mijn overnachtingsplek.

Woensdag fiets ik naar Slave Lake en zowaar ik heb de wind enigszins mee. Dus na een vlotte rit, langs de grote weg. Welke trouwens wel door een mooi gebeid loopt. De drukte op de weg valt gelukkig mee, de automobilisten houden ook zeker rekening met je. Als het kan gaan ze naar de andere baan om je te passeren, lukt dit niet door tegenliggers. Dan verminderen ze de vaart.

Vrijdag begon de dag met mooi weer maar in de middag gaat het regen. En het blijft de hele avond door regenen. Op de camping heb ik de beschikking over een overkapping waar ik droog kan zitten. Als ik mijn tent wil opzetten komt de eigenaresse bij me. Ik mag mijn tent ook, wel onder de overkapping zetten. Dit maar lekker gedaan, blijft de tent ook droog.

Gisterochtend had ik het aldoor dat het vinden van een camping ‘s middags een probleem zou zijn. Dus als ik van de camping vertrek neem ik extra water mee. En inderdaad vind ik geen camping maar wel een mooie plek om te kunnen overnachten. Vandaag heb ik een relatief kort ritje, ik heb me voor genomen om in Peace River te overnachten. Tegen half 2 ben ik op de camping, zet m’n tent op. En ga dan even lekker douchen. 

Doordat ik de route op diverse plaatsen heb aangepast, denk ik trouwens dat ik wel in Inuvik uit kom! 

De route die ik de afgelopen dagen gevold heb: