Vancouver

Vancouver

1 mei 2019 Uit Door Remko

Eindelijk is het zover, na meer dan ander half jaar van voorbereiden vertrek ik naar Canada. Op maandagmorgen komen m’n ouders mij ophalen, zij zullen me naar Schiphol brengen. Na een voorspoedige rit komen rond half twaalf aan. Na alle spullen op een trolley gegooid te hebben, lopen we naar de vertrekhal. Hier sms ik naar Marc (hier is zijn blog te vinden) dat ik La Place sta. Even later belt ie op dat hij ons niet kan vinden, blijken wij in de aankomsthal te staan. Nadat we elkaar gevonden hebben, brengen wij onze spullen naar de incheckbalie.Met wat passen en meten en met behulp van het personeel, kunnen we alle spullen afgegeven. Hierna is er nog even tijd voor koffie en nemen we afscheid van Josephine,die Marc gebracht heeft, en m’n ouders.
We lopen langzaam richting de gate, eerst moeten we nog even langs de bewaking waar onze handbagage gecontroleerd wordt. Met die van mij is niks aan de hand, die van Marc moet handmatig doorzocht worden. Bleek dat ze z’n mondharmonica niet op de röntgenmachine herkend hadden.

Bij de gate moeten we nog even wachten voor we in het vliegtuig mogen. Als we eenmaal in het vliegtuig zitten, blijken we wat vertraging te hebben. 25 minuten later dan geplant vertrekken we.Ondanks de vertraging komen we toch op tijd aan in Vancouver, op het vliegveld gaat het snel. We hebben zo onze spullen en bij de douane gaat het ook rap. Zo staan we binnen een uur buiten en nemen we een taxi naar het hotel. Hier zullen we 3 nachten blijven om te acclimatiseren. Na een douche en even wat gerust te hebben, gaan we wat eten in de stad. Na het eten gaan we nog een een blokje om. Rond negen uur gaan we slapen, het was een lange dag.

Na een goede nacht, gaan we vroeg op stap om nog diverse spullen te kopen. Bij de outdoor zaak laten we ons informeren over hoe we het best met beren kunnen omgaan. Een berenbel blijkt niet te werken, te zacht en het trekt juist beren aan. Een beercontainer, werkt wel. Deze krijgen ze niet open maar je bent je voedsel waarschijnlijk wel kwijt. De beer gaat er meespelen en dan moet jij hem maar weer zien te vinden. Bearspray en een fluit werken beide goed, deze komen we dan ook. ’s Middags zetten we de fietsen weer in elkaar, dit mag van de receptie op onze kamer. Dus de fietsen gaan mee naar boven en staan nu op onze kamer. Even later gaan we de stad weer in, we gaan wat geocaches doen en we gaan er wat eten.