Back home

Back home

10 september 2020 Uit Door Remko

Na ruime 2700 km ben ik vandaag weer thuis gekomen. Na 33 dagen in mijn tentje te hebben geslapen, slaap ik vanavond weer in mijn eigen bedje. Vanmorgen ben ik vertrokken vanuit Meppel, vanaf de camping had ik een route gemaakt die me weer naar huis bracht.

Vanaf Mainz is de route langs de Rijn erg mooi, hij is hier niet zo breed en wringt zich tussen de bergen door. In Koblenz kijk ik nog even bij het punt waar de Moezel de Rijn in stroomt. Als ik zaterdag een camping op zoek ,gaat dit niet zo gemakkelijk. Bij Rolandswerth zouden 4 campings moeten zitten. Ik ga eerst de Rijn over, omdat de route daar veder gaat, om bij de eerste camping te kijken maar deze blijkt vol te zijn. De tweede is dicht dus moet ik weer met de pont de Rijn over. Op de derde camping is gelukkig wel plaats. Als ik ’s avonds nog een eindje ga lopen, kom ik langs de vierde camping. Deze blijkt ook gesloten te zijn.

Op zondag fiets ik langs Bonn en Köln, dit gaat gemakkelijk. Er loopt een mooi fietspad langs de Rijn. Op maandag kom ik langs Dortmunt ook dit gaat gemakkelijk. Maar in Duisburg moet ik dwars door de stad en over het industriegebied. Hier is niet veel aan.

Dinsdag kom ik weer aan in Nederland, ik heb nog genoeg tijd en besluit om niet de route te volgen die ik van te voren had gemaakt. In plaats daarvan neem ik vanaf Millingen aan de Rijn een LF route (Hanzeroute) naar Zwolle. Deze gaat mooi langs de IJssel en vanaf Zwolle neem ik de LF (N.A.P route) naar Meppel.

De route van de afgelopen dagen: