Natte kleren

Natte kleren

3 september 2020 Uit Door Remko

Als ik zondag wakker word, hoor ik de regen tegen het tentdoek aan slaan. Ik besluit nog even te blijven liggen maar als het naar een uurtje nog niet droog is, besluit ik na enig twijfelen de hele dag maar te blijven staan. Het blijft de hele dag regenen en ‘s avonds ga ik uit eten op de camping.

Maandagmorgen is het gelukkig weer droog en kan ik weer verder fietsen. Onderweg kom ik in een natuurgebied een fietspad tegen die onder gelopen is, ik denk dat het wel meevalt en rij er doorheen. Nog niet eens halverwege kan ik niet verder fietsen en stap af. Ik loop verder en dan blijkt door de vele regen van zondag dat er veel meer water staat dan gedacht. Ik word nat tot m’n kruiden dan blijkt ook dat een van mijn fietstassen niet meer waterdicht is. Hier zitten toevallig al m’n kleren in. ‘s Avonds op de camping hang ik ze uit, gelukkig zijn ze snel droog.

Het eerste stuk van de route langs de Rijn vond ik niet zoveel aan, eigenlijk best wel saai. Er valt onderweg maar weinig te zien. Ik fiets in Duitsland en aan de andere kant ligt Frankrijk. Een aantal kilometers voor Karlsruhe laat ik Frankrijk achter me. Vanaf hier wordt de route ook mooier. een flink aantal keer gaat de route een eindje van de Rijn af en zie ik hem niet meer. Vandaag kan ik weer een heel stuk direct naast de Rijn fietsen, het wordt nu ook drukker met vrachtschepen.

Vandaag vind ik een camping in Mainz na een kort ritje. Dinsdag kwam ik bij een camping aan waarvan de receptie al gesloten was. Ik zie iemand zijn tentje opzetten op een veldje en ga ook maar op dat veldje staan. Later komen er nog meer gasten aan die er ook op gaan staan.

De route van de afgelopendagen: