Verdun

Verdun

21 augustus 2020 Uit Door Remko

Vandaag heb ik weer een rustdag, het weer is lekker om even de stad in te gaan en deze te verkennen. Heb even om de citadel heen gelopen. Ik las ergens op internet dat ze hier tijdens de oorlog, dag en nacht aan het brood bakken waren. Ook de rest van het centrum even bekeken. ‘s Middags lekker voor de tent een boek gelezen. Helaas moest ik af en toe de tent even in omdat het wat regende.

De afgelopen dagen is het goed fiets weer, de temperatuur is goed uit te houden. Deze omgeving waar ik nu zit vind ik mooier dan het eerst stuk van Frankrijk. Hier is s wat meer afwisseling, hier is wat meer bos en zijn wat meer heuvels. Het eerste stuk vond ik maar kaal.

Ben gisteren op de grootste Amerikaanse begraafplaats geweest buiten de VS. Hier liggen 14000 mensen begraven, dit was wel indrukwekkend om te zien.

Ik heb me niet helemaal goed voorbereid op de reis. Ik kwam er gisteren namelijk achter dat ik de gps kaart niet op mijn Garmin heb gezet. Gelukkig hebben ze hier op de camping WiFi. Met de telefoon kon ik gelukkig de kaart downloaden en deze op mijn Garmin zetten zodat ik ook weer kan zien welke weg ik moet nemen.

De route van de afgelopen dagen:

Hierbij de foto’s