Vogezen

Vogezen

29 augustus 2020 Uit Door Remko

De laatste twee dagen zijn een makkie in vergelijking met de dagen er voor als ik door de Vogezen fiets. De cols die ik over moet, zijn wel te doen maar wel zwaar omdat de klimmen vrij lang en toch rond de 5% stijgingspercentage hebben. Afgelopen woensdag was de zwaarste dag. ‘s Morgens heb ik eerst paar cols en ‘s middags fiets ik door de druivenvelden, ook hier moet er zo nu n dan een flink klim gemaakt worden.

Op donderdag kom ik uit eindelijk op een camping aan die niet gesloten of geopend is. Van de eigenaar mag ik rustig mijn tentje opzetten als ik er geen bezwaar tegen heb dat er geen douche is. Aangezien de camping er voor gesloten was, vind ik het allang best. Doordat ik snel naar deze camping fietste, had ik iet door dat ik al even door Zwitserland heen ben gefietst. Hier in het bos staat de grenspaal waar de frontlijn de Zwitserse grens raak. Deze heb ik dus gemist, ik besluit om de volgende dag een stukje terug te fietsen op deze paal op te zoeken, maar helaas vind ik hem niet.

Sinds gisteren is het mooie weer op. Gistermiddag begon het met regen en dat duurde tot een of zeven. Door de regen heb ik Bazel niet kunnen bezichtigen, ik wilde nog wel een een camping vlakbij. Maar deze bleek dicht te zijn dit jaar. De volgende camping was 20 km verder op, dit vind ik te ver om even heen en weer te fietsen om als nog Bazel te kunnen bezichtigen. Vandaag is het weer trouwens redelijk, het is droog maar de zon laat zicht vandaag niet zien.

De route van de afgelopen dagen: