EuroVelo 7

EuroVelo 7

22 mei 2023 Uit Door Remko

Ik zit nu al een aantal dagen op de EuroVelo7. Dit is een langeafstandsfietsroute die van noord naar zuid door heel Europa loopt, van de Noordkaap in Noorwegen tot het eiland Malta in de Middellandse Zee. Deze route wordt ook wel de Zonneroute genoemd en op dit moment doet hij zijn naam alle eer aan. Op afgelopen woensdag na, toen ik in de morgen regen met natte sneeuw. Heb ik alle dagen volop zon gehad, de temperatuur is daar in tegen niet zo hoog, max 20 graden.

Af en toe moet ik stukjes over de E4 fietsen, dit is de grote weg door Zweden die naar het noorden gaat. Ik vind dat niet zo geweldig , ondanks dat de autobestuurders wel rekening met je houden en je ruim passeren. Op de weg is namelijk geen vluchtstrook waar je even overheen kunt. Op woensdag moest ik ook nog over een lange brug. Ik twijfelde of ik er wel overheen mocht, maar aan de borden te zien mocht het wel. Ik was blij dat ik er weer af mocht.

Donderdag heb ik maar een kort ritje, als ik weer op de fiets zit merk ik dat ik toe ben aan een rust dag. Als ik even op de gps kijk, zie ik dat er maar 20 kilometer verder op een camping zit. Ik besluit om daar een plekje op te zoeken. Dit valt nog niet mee op de camping, de receptie is gesloten en als ik wat rond kijk blijkt dat ik zelf een plekje mag uit zoeken en dat er dan later betaald kan worden. Dit zou dan tussen 4 en 5 kunnen of de volgende dag tussen 8 en 9. Als ik de volgende dag om half 9 weg wil is de receptie nog steeds gesloten.

De afgelopen dagen mooi wat kilometers kunnen maken, de wegen zijn in dit gebeid redelijk vlak. De route vind ik op sommige stukken erg mooi. Ondanks dat het veel bos is, maken de meren en rivieren die onderweg tegenkom, dat de omgeving toch vrij afwisselend is.

De route van de afgelopen dagen: