Ferry

Ferry

30 april 2023 Uit Door Remko

Doordat de ferry die ik zou nemen niet meer uit de Eemshaven vertrekt maar uit Cuxhaven, Duitsland,  begint mijn vakantie een dag eerder. Dit omdat het voor mij z’n 170 km verder is. Even zo goed ben ik dus vrijdag veel te vroeg bij de boot. Ik moet bijna 2 uur wachten voor dat ik kan inchecken, en daarna moet kik nog weer even wachten voor dat ik er op mag. Eenmaal op de boot duurt het nog wel even voor dat we weg varen, even voor half vier gaat ie dan toch weg. Op de boot zelf heb je helemaal geen last van lawaai van de motoren enzo, en ook de zee is kalm zodat we een rustige overtocht hebben. Zaterdag komen mooi om 10 uur aan in de haven, het duurt daarna nog wel even voor ik er afkan. 

Woensdag dus begon mijn reis, ik ben al vroeg wakker. En na de laatste dingen te hebben gepakt en opgeruimd te hebben. Vertrek ik rond kwart over 8, mijn doel voor vandaag is om naar Leer te fietsen. Dit is z’n 110 km vanaf Drachten. De tocht is niet heel erg mooi voornamelijk omdat ik voor de snelste/kortste ruimte ben gegaan. Maar met de wind in de rug gaat het hard en ben ik er zo maar. De volgende dag wilde ik naar een camping in Kransburg maar deze was nog niet open voor bezoekers zonder afspraak, even verder op heb ik wel geluk.

Vrijdag heb ik dus alle tijd om bij de boor te komen, ik slaap wat langer uit en doe rustig aan maar ben dus toch nog veel te vroeg. Het was wel even zoeken waar de ferry precies vertrok, dit werd niet goed aangegeven. 

Zaterdag heb ik het zuidelijkste puntje van mijn rondrit al gehad, ik ben namelijk eerst naar een museum geweest waar een groot kanon uit de tweede wereld oorlog staat. Deze is gemaakt door de Duitsers. Dit was best indrukwekkend om te zien. Nadat ik alles beken had, was het nog vroeg in de middag en twijfel ik een beetje wat ik zal doen. Na ampel beraad besluit ik alvast de route op te zoeken en de eerste nacht in Noorwegen op een camping te overnachten. Om zo toch even te wennen.

Vandaag dus echt voor het eerst echt onderweg. Ik besluit gewoon om mijn dagelijkse indeling tijdens de vakantie maar weer aan te houden. Om half 8 van bed en dan alles opruimen en dan zit ik zo rond half 9 op de fiets. Hierzo langs de kust is het nog best druk met verkeer en dergelijke. En het is ook even zoeken hoe ze het hier doen met fietspaden en zo. De ene keer fiets je op een pad dat je deel met de voetgangers en vervolgens heb je weer je eigen strookje. Maar zo nu en dan ga je buiten de bebouwde kom ook gewoon over de weg. Het is wat verwarrend maar ik kom er vanzelf wel uit.

Op dit moment volg ik route 1 richting Oslo, deze word onderweg aangegeven met bordjes maar deze ontbreken ook regelmatig. Ik heb ook een track op mijn GPS staan zo weet ik tenminste welke kant ik uit moet. Maar ook deze klopt niet altijd, wil me zo nu en dan over de snelweg hebben, moet maar niet. Ook voor het eerst nu een wildkampeerplek gevonden om te overnachten, best wel een beetje spannend.

De route van de afgelopen dagen: