Oostkust

Oostkust

16 mei 2023 Uit Door Remko

Vandaag heb ik de oostkust van Zweden bereikt, vanaf nu gaat het voornamelijk naar het noorden. Als ik Sundsvall bereik is het nog tamelijk vroeg, als ik even op mijn gps kijk dan zie ik dat er na de grote stad een camping is. Deze is echter nog wel hemelsbreed 20 km weg. Ijk besluit er voor te gaan. Eenmaal de stad door duurt het nog wel even voor ik er ben. Rond half 6 ben ik bij de camping en dan blijkt dat deze helaas al gesloten is, hij sluit namelijk al om 5 uur. Ik zoek verder en ga uiteindelijk ergens wildkamperen.

Vanaf afgelopen donderdag zit ik op de EuroVelo 7, dit is een fietsroute die loopt van de Noordkaap naar het zuiden van Europa. Over het algemeen is deze route goed te fietsen, in Zweden in ieder geval. De klimmetjes die ik onderweg heb zijn niet echt stijl maar over het algemeen wel lang. Vrijdagmiddag tijdens het zoeken naar een kampeerplek, had ik al gezien dat ik de volgende dag gelijk met een lange klim moest beginnen. Ik vond een mooi plekje in het bos en de volgende dag ben ik rustig met de klim begonnen.

De afgelopen dagen was het weer erg mooi, zo rond de 22 graden en veel zon. Echter vandaag en gisteren slaat het weer een beetje om. Het regent nu zelf een beetje als ik dit blog schrijf. Morgen wordt het ook nog wat kouder en nat. Maar dan zou het weer weer beter moeten worden volgens de weer app.

Gisteren tijdens de koffiepauze, kwam er een Nederlandse camper aanrijden. Hier heb ik nog even een praatje mee gemaakt. Hij zou vorig jaar ook naar de Noordkaap fietsen samen met zijn vriend, echter zijn ze in Denemarken gestrand. Z’n vriend kon niet meer verder fietsen.

De route van de afgelopen dagen: