Wildkamperen

Wildkamperen

5 mei 2023 Uit Door Remko

Nu al en paar keer gewildkampeerd, de eerste keer vond ik het nog wel wat spannend maar het gaat steeds beter. Vandaag echter had ik wat moeite om een geschikt plekje te vinden. Het gebeid waar ik nu ben is redelijk open. En alle weides zijn mooi aangeharkt door de boeren dus daar mag je niet staan. Als ik rond vier uur voor het eerst een plekje zoek, gok ik verkeerd. Het is wel een bos maar nat en bergachtig. Dus ik ga weer terug naar de route om het een paar kilometer later nog eens te proberen. Nu lukt het wel, vind op een heuvel naast de snelweg E18, een schikte plek. Vanaf de weg ben ik niet te zien en vind dat wel een van de belangrijkste dingen.

Maandag als ik wakker word, hoor ik de regen tegen het tentdoek slaan. Ik eet m’n ontbijtje in de tent op en pak dan alles snel in. Onderweg kom ik er achter dat de winkels niet open zijn op 1 mei, dit vanwege ‘de dag van de arbeid’. Gelukkig heb ik genoeg eten om verder te kunnen. Later op de middag vind ik nog wel een winkel di open is zodat ik als nog een paar dingen kan kopen. Onderweg is het koud, de thermometer komt niet boven de 5 graden uit. Echter weet ik niet hoe ik me hierop moet kleden. Als ik bergop ga, dan heb ik het veel te warm maar ga ik er weer vanaf dan wordt het te koud. Later op de middag wordt het gelukkig droog maar het blijft wel koud.

Aan het einde van de middag kom ik bij een veerbootje uit de=ie me eigenlijke verder zou moeten brengen. Echter deze vaart niet op 1 mei. De volgende dag ben ik er weer, volgens de website van het veerbootje zou hij om 10 uur vertrekken maar op 10 minuten over 10 is er nog steeds gen veerboot. Ik blijf niet langer wachten en besluit om toch maar om te fietsen. Al met al is dit z’n 30 km om. Gelukkig is de route wel leuk om te fietsen. Later op de dag heb ik nog een veerboot, deze vaart gelukkig wel.

Woensdag is het heerlijk weer om te fietsen, ik kan zelfs de korte broek aan. Onderweg kom ik nog en andere fietser tegen, ook hij is onderweg naar de Noordkaap. Alleen neemt hij een totaal andere weg dan ik. Van hem hoor ik ook nog dat er een andere Nederlander onderweg is naar de Noordkaap. Ik kan vandaag en gisteren trouwens ook, nog niet echt lekker in mijn ritme komen. De klimmetjes zijn redelijk en stijl. En ze komen vlot naar elkaar zodat ik niet echt kan herstellen. Ik heb nog geen klimmergbenen.

Als ik donderdag van de camping wil weg fietsen, kom ik er achter dat er een bout achter bij mijn fiets los zit. Ik vond de fiets gisteren al wat zoekende en weet nu dus waarom. ’S Avonds vind ik weer een mooi plekje om te kamperen, mooi langs het water. Het koelt ’s avonds snel af, daarom lig ik er alle avonden snel in m’n tentje.

Vandaag weer een veerboot gehad, als ik kom aanfietsen ligt hij er net. Ik kan er zo op. Als ik met de boot in Moss aankom, betekend dit dat ik nationaal route 1 ga verlaten. Ik ga nu een eigen route rijden om de route in Zweden te kunnen oppakken naar de Noordkaap. Tot nog toe is dit stuk minder mooi dan het eerste stuk, het is voornamelijk een stuk drukker en gaat iets meer over wat groter wegen. Morgen kom ik aan in Zweden vanaf waar ik nu sta is het nog maar z’n 30 kilometer.

De route van de afgelopen dagen: