Zweden

Zweden

10 mei 2023 Uit Door Remko

Zaterdag ben ik in Zweden aangekomen. Het eerste stukje in Zweden over de E18 was niet leuk om te fietsen. In Noorwegen was er steeds wel een weg die parallel ging langs de E18 maar dit is was niet zo in Zweden. Gelukkig vond ik al snel een kleine omweg die me naar de camping bracht.

Ik voelde zaterdagmorgen al dat ik toe was aan wat rust, het fietsen ging wat moeizaam. Al vrij vroeg in de middag vind ik een camping die bij een klein plaatsje ligt. Hier staat een een hele grote winkelcentrum, deze is ook op zondag open. Dus voor mij een ideale camping. Op zondag heb ik lekker niet zoveel gedaan, even lopend naar het winkelcentrum en voor de rest lekker van het weer genoten. O ja ook nog even wat kleren uitgewassen, deze begonnen al wat te ruiken.

Na veel zoeken op internet of ik überhaupt wel over de E18 mag fietsen, is maandag toch de dag gekomen dat ik er een stuk over heen moet. In het begin twijfelde ik nog, volgens internet mag het trouwens, maar de auto’s en vrachtauto’s gaan netjes om mij heen en ze toeteren niet boos. Als ik later ook nog bij wegwerkzaamheden kom en ze me daar ook gewoon doorlaten zal het wel goed zijn. Bij Nysäter verlaat ik de E18 en kom zo op de wat rustiger wegen uit. In de middag vind ik een mooi plekje in het bos om te kamperen, ’s avonds komt er ineens nog een auto het bos in. Deze bestuurder bleek ook te willen overnachten. Als ik de volgende de dag weg fiets, staat hij er ook nog.

De afgelopen 2 dagen was het heerlijk om te fietsen, het weer is goed. Ik kan in korte broek en t-shirt op de fiets zitten. Ook de route is erg mooi. Als ik door Karlstad ga, heb ik geen last van de auto’s. Ze hebben daar een mooie fietspad aangelegd langs het water. Als ik gisteren op de camping aankomen, is de receptie niet gesloten. De dames willen net weg gaan maar ze helpen me toch even aan een plaatje. Vandaag sta ik ook weer op een camping, deze wordt gerund door Nederlanders. Gisteren heb ik de eerste 1000 kilometer gefietst.

De afgelegde route: