Auto

Auto

11 juni 2024 1 Door Remko

Al bijna dik een week ben ik op vakantie met de auto. Ja je leest het goed met de auto. 2 weken voor ik op vakantie zou gaan was ik een weekend met Marc weg. Een weekend wat we in oktober ook zouden gaan doen maar toen zijn we op de eerste dag na z’n 20 km omgekeerd en naar huis gegaan. Het waaide en regende dat weekend zo hard dat het niet meer leuk was. Bij het laatste weekend ging helaas mijn achternaaf weer kapot.

De vrijdag erop ben ik. met de fiets achter de auto naar de fietsenmaker in Rotterdam gereden en daar bleek dat er ook een scheur zat in het frame van de fiets, net onder de zadelpen. Dus nu moet er een nieuw frame komen en dat duurt minimaal zes weken. Dit was dus even een domper voor mij. Dus toen maar besloten om met de auto op vakantie te gaan.

Zaterdagmorgen ben ik rustig aan vertrokken. En op m’n dooie gemak ben ik naar Duitsland gereden. Eerst heb ik hier 2 dagen op de camping gestaan. Op donderdag had ik de boot gereserveerd die me van Hirtshals naar Kristiansand zou brengen. Dus ik kon me ook nog een paar dagen vermaken in Denemarken.

Op woensdag ben ik naar het punt gelopen waar de Noordzee en de Oostzee bij elkaar komen. Dit was wel leuk om te zien hoe die 2 zeeën tegen elkaar aanbotsen. Echter het weer wilde tijdens deze wandeling niet erg mee werken. Het regende regelmatig even. Dat deed het trouwens tot gisteren regelmatig. Ik was bijna zover dat ik mijn auto zou omkeren en naar een land zou gaan waar het wel droog is en waar de zon wel schijnt. De afgelopen twee dagen is het nu goed weer hier.

Op donderdag ben ik dus met de boot overgegaan, ik had voor mijzelf een luxe stoel gereserveerd en dat is zeer goed bevallen moet ik zeggen. Het was lekker rustig en het drinken was gratis. De overtocht verliep zonder problemen. Toen ik van de boot afreed werd ik er door de douane uitgepikt voor controle van de auto. Ik had geen duidelijk plan wat ik in Noorwegen allemaal zou doen, dus werd alles even uit mijn auto gehaald en bekeken. Ze konden echter geen dingen vinden die niet mochten en dat wist ik ook wel. Daarna mocht ik doorrijden.

De eerste 2 dagen heb ik op een camping gestaan bij het meeste zuidelijkste puntje van Noorwegen, dit bleek pas achteraf nadat ik daar op de camping stond. Nu sta ik op een camping bij Songdalsfjora. Vanmorgen stond ik op de camping bij Odda, hier begint de wandeling naar de Trolltunga. In 2016 heb ik geschreven dat ik hier nooit meer naar toe zou lopen en dus heb ik dat ook niet gedaan. Op zondag ben ik wel weer naar de Preikestolen gelopen. Deze wandeling is wel goed te doen, echter begon het onderweg er naar toe te regen. Dus ik niet heel erg genoten van het uitzicht.