Limburg

Limburg

8 juni 2021 1 Door Remko

Gisteren is Marc weer vertrokken na een paar dagen met me mee gefietst te hebben. Afgelopen donderdag werd Marc gebracht door Josephine. We eten eerst wat in een restaurant, we zitten eerst op het terras maar tijdens het eten krijgen een flinke regen bui over ons heen. We zitten in eerste instantie nog droog onder een zonnescherm maar het begint steeds harder te regenen. Op een gegeven moment worden we naar binnen gehaald omdat het buiten toch te veel wordt. Na het eten nemen we afscheid van Josephine en gaan we naar de camping. Hier blijkt het ook flink geregend te hebben, blijkbaar heb ik een tas niet goed dicht gedaan waardoor mijn kleding nat is geworden.

Vrijdag op de camping zijn meer fietsers aanwezig, de een doet net als ons het Pieterpad en de andere doet de Maasroute. Deze twee routes komen hier bijelkaar. ‘s Avonds krijgen nog wel een beetje regen maar lang niet zoveel als in de rest van Nederland.

De route door Limburg is erg mooi en er moet zo nu en dan ook wel eens geklommen worden. En sommige klimmetjes zijn best wel pittig. Donderdag kwamen wel in Groesbeek langs een Canadese begraafplaats, hierdoor kwam ik op het idee om dan ook eens de Amerikaanse begraafplaats in Margraten te bezoeken. Op zondag gaan we daar heen als we aan het einde van het Pieterpad zijn aangekomen. Het is best indrukwekkend om dat allemaal eens te zien.

Nadat we zondag een lunch hebben gehad in Maastricht gaan we weer terug naar het noorden. Nu pakken we Maasroute op, deze gaat langs de Maas en komt dan uit in Rotterdam. Het is ‘s middags even puzzelen waar we gaan kamperen, we besluiten om wat vroeger te stoppen omdat het anders wel heel lang wordt voor we weer een camping langs de route vinden.

Gisteren ben ik in Roermond gestopt, hier is Marc op de trein gestapt om weer naar huis te gaan. Voordat Marc weg gaat, eten we eerst nog wat in restaurant. Ik vind het wel jammer dat Marc weer weg is want het was best gezellig zo met z’n tweetjes. Net als de afgelopen 2 dagen maak ik vandaag ook niet zoveel kilometers. Ik doe het rustig aan anders ben ik over 3 weken alweer thuis en dat wil ik nog niet.

De route van de afgelopen dagen:

Total distance: 360.16 km
Max elevation: 170 m
Min elevation: -11 m
Total climbing: 2305 m