NK tegenwind

NK tegenwind

17 juni 2021 Uit Door Remko

Gisteren fietste ik over de Oosterscheldekering en ik had geluk met de wind. Deze had ik voor het grootste gedeelte mee, ik had me er al een beetje op ingesteld dat tegenwind zou hebben. Het was gisteren wel erg warm om te fietsen, als ik op de camping aankom ga ik eerst een uur in de schaduw zitten voor ik wat doe.

Vandaag maak ik er niet z’n lange dag van. Tegen eenen vind ik het genoeg, als ik bij Katwijk aan Zee ben fiets ik langs een camping en besluit om hier te overnachten.  Eerst kijk ik nog wel even hoever het nog is naar Den Helder. Want voor zaterdag heb ik een camping gereserveerd op Texel, hier wil ik een paar dagen verblijven.  Het is nog ongeveer 110 km langs de kust, dat is gemakkelijk in 2 dagen te doen.

Vorige week woensdag verlaat ik de Maas even voor een camping bij Schaijk.┬á Dit is een terrein van de NTKC en zal hier 2 nachten verblijven want de dag erna heb ik een rust dag. Vrijdag fiets ik weer naar de Maas. Na een leuke tocht (de route wordt trouwens goed met bordjes aangegeven) kom ik aan in Bokhoven. Deze mini camping ligt aan de Maas. ‘s Middags zwem ik nog even lekker in de Maas, ik had verwacht dat het water nog koud zou zijn maar dat valt reuze mee.

Als ik zaterdag onder weg naar Dordrecht een pontje moet hebben, blijkt deze ivm corona niet te varen. Hier kom ik ook een andere fietser tegen die ook dit pontje wou hebben. We praten even en kijken hoe we nu verder moeten, gelukkig hoeven maar een klein eindje om te fietsen.  Als ik bij de camping aan kom hangt er een bordje dat de camping vol is. Maar ze hebben gelukkig nog wel een mooi plekje voor m’n tent.

Maandag is het druk op de camping met fietsers, er is een stel dat me bij Arcen ook al gezien hebben , ook zij fietsen een rondje Nederland.  Later op de middag kom er nog 2 fietsers bij. Zij komen uit Friesland, dat kan ik zo horen. Ze schrikken een beetje als ik in het Fries tegen ze terug praat.

De route van de afgelopen dagen:

Total distance: 616.66 km
Max elevation: 40 m
Min elevation: -51 m
Total climbing: 2817 m