Pieterpad

Pieterpad

2 juni 2021 Uit Door Remko

Eigenlijk zou ik deze vakantie richting Denemarken gaan maar vanwege Corona kan dat helaas niet. Dus doe ik dit jaar weer een rondje Nederland. Als eerste begin ik met het Pieterpad, deze loopt van Pieterburen naar Maastricht. Daarna de Maasroute, kustroute en zuiderzeeroute.

Het is zaterdag al tegen half elf als ik van huis vertrek. De eerste etappe gaat naar Eenrum, na een mooie rit door het Grunneger laand kom ik aan om het kampeerterrein van NTKC. Zondag zal dit mijn begint punt worden van de route. Ik begin niet in Pieterburen omdat ik niet 5 km heen en weer wil fietsen over de zelfde weg. Zondag is het even weer wennen aan het dagelijkse ritme tijdens de vakantie. Half acht opstaan en dan ontbijten en tegelijk mijn spullen in pakken. Meestal zit ik dan rond half negen op de fiets. Ook op mijn eerste echte vakantie dag red ik dat weer op.

Over de route heb ik toe nu toe geen klagen , deze is zeer afwisselend over mooie rustige wegen en fietspaden. Sommige stukken heb ik 2018 ook al een gefietst met Marc, toen deed ik ook een rondje Nederland maar dan over LF fietspaden. Het is echter geen straf om dit nog eens te doen, sommige dingen herken ik wel maar ook heel veel niet. Onderweg kom ik regelmatig de bewegwijzering tegen van het Pieterpad voor wandelaars. Onderweg zie ik er ook wel een paar lopen waarvan ik denk dat ze hem lopen. Ook al een paar fietsers gesproken die hem fietsen.

Morgen is een rust dag, dan komt ’s avonds Marc langs, hij appte dat hij dit weekend wel een stukje met me mee wilde fietsen en of ik dat goed vond.

De route van de afgelopen dagen: