Einde vakantie

16 juli 2016 Uit Door Remko

Vandaag na 11696 km komt er een einde aan mijn rondrit om de Noordkaap. Dit is echt een fantastische tocht geweest, dit wegen in Noorwegen zijn erg mooi om te rijden. Maar ook de steden Sint Petersburg, Riga en Tallinn die ik bezocht heb waren zeer de moeite waard. Helaas was het weer niet altijd even mooi, ik heb onderweg veel last gehad van regen. De motor heeft het deze reis goed uitgehouden, afgezien van nieuwe banden moet er ook een nieuwe achterschokbreker op. Ik kwam er in het begin van de vierde week achter dat er iets niet deugde, tijdens een stop zag ik dat wat olie op de achterband gedrupt was. Later op de camping kwam ik er dus achter dat het uit de demper kwam. Hier is heel goed mee te rijden, het veert allemaal wat langer na na een hobbel.

Bij het opruimen en inpakken van de tent en andere spullen gezelschap gehad van een klein vogeltje. Dit beestje was totaal niet bang voor me. Tegen half tien zat ik op de motor en een twee en half uur later was ik weer thuis. Gisteren moest ik de brug over tussen Kopenhagen en Odense, door de harde wind was het houden en keren op de motor. Hierdoor heb ik van de brug zelf niet zoveel meegekregen. Net voor Hamburg bij de Elbetunnel voor het eerst deze reis echt in de file gestaan, het stond echt vast en kon er met de motor ook niet door komen. De hele vakantie hou je er rekening mee maar op de een na laatste dag gaat het toch bijna nog mis met de benzine, de pomp langs de snelweg in Duitsland zijn niet zo dik bezaaid. Een Duitse motorrijder heeft me de weg gewezen naar de dichts bij zijn de pomp.

Eergisteren ben ik over de brug tussen Zweden en Denemarken gekomen, dit was op zich wel een aparte ervaring omdat het aan het einde van de brug lijkt dat de weg ophoud. Echter gaat hij hier een tunnel in.

  • Dag 41, 336 km gereden.
  • Dag 42, 553 km gereden.
  • Dag 43, 287 km gereden. Totaal 11696