Het plan

28 juli 2015 Uit Door Remko

Ik ben van plan om in 2016 een rondje Baltische Staten, Rusland, Finland en Noorwegen te doen op de motor. Het eerste stuk van de reis zal gaan door  Duitsland en  Polen gaan. In Duitsland zal ik voornamelijk over de snelweg gaan, dit om zo snel mogelijk in Polen te komen. Hierna zal de reis echt beginnen. Want in alle landen die hierna z’n beetje komen ben ik nog nooit geweest. Voor Polen heb ik voor de doorgaande weg gekozen. Ik ga de komende tijd nog op internet kijken wat ik onderweg zoal kan tegen komen en eventueel moet gaan bekijken. Dit geldt ook min of meer voor Litouwen, Letland en Estland. Van de laatste twee landen wil ik de hoofdsteden, Riga en Tallinn, gaan bezoek.

Mocht ik een visum voor Rusland kunnen krijgen, dan staat zeker Sint Petersburg op het programma. Deze stad zal dan met een bezoekje worden vereerd, het plan is om hier 2 of 3 dagen te blijven.

Hierna zijn de Scandinavische landen de beurt. Als eerste zal ik door Finland gaan, dit land zal ik via de oostkant omhoog rijden. Onderweg kom ik langs de vele meren en bossen  die het land rijk is. Ook hier moet ik nog op onderzoek uit wat ik onderweg tegen kom en iet zou moeten missen.

Nabij Kirkenes in Noorwegen ga ik de grens over en heb ik alweer het achtste land van mijn reis te pakken. En kom ik dicht bij het doel van mijn reis uit namelijk de Noordkaap. Eenmaal op de Noordkaap ga ik via de kust terug naar het zuiden. Onderweg zal ik diverse toeristische plekken bezoeken waaronder:

Ook zal ik onderweg een paar van de mooiste wegen van Noorwegen gaan rijden namelijk de RV55, RV17, E10, RV63, RV13 en ook de RV64 of te wel de Atlantic Highway genoemd, staat op het programma.

En dan gaan we weer naar huis, deze route loopt door Zweden naar Denemarken. Ben van plan over de brug te gaan en niet via een veer. Na Denemarken wil ik weer zo snel mogelijk naar huis. Dus dat weer snelweg blazen in Duitsland.

De voorlopige route staat hieronder.

De reis zal ongeveer 6 weken gaan duren. Ik zal voornamelijk gaan (wild)kamperen en hier en daar huisje(Hitte) huren of slapen in een hostel.