Koud en nat

11 juni 2016 Uit Door Remko

Vandaag van een klein campinkje gekomen dat vlakbij Tallinn ligt en naar een hotel in Narva gereden. Onderweg was er niet veel aan, lange rechte wegen en omdat het weer ook niet mee zat (harde wind en het regende) maar zo snel mogelijk naar het hotel gereden. ’s Middags nog even naar de stad geweest en even bij de grens gekeken.

Gisteren ben ik met Bernard en Marie, 2 Nederlandse fietsers die toevallig ook op deze camping stonden, naar de stad Tallinn geweest. Dit was een veel leukere stad op te bezoeken dan Riga. Oudere oudere gebouwen, verdedigingswerken en kleine nauwe straatjes. Op de terugweg naar de camping duurde het voor we wisten welke bus we moesten en hebben en bij welke bushalte we moesten instappen. We stonden bij een busstation maar volgens de medewerker daar moesten we naar het centrale busstation. Nadat we daar heen gelopen waren bleek dat hier alleen de lange afstandsbussen vertrokken. Naar daar weer gevraagd te hebben, bleek dat onze bushalte vlakbij om de hoek zat. Omdat het spitsuur was in de stad, konden we de bus van 16.45 nog om 17.00 uur halen. Na een klein ritje waren we weer terug op de camping.

Op donderdag ben ik rond 10 uur vertrokken uit Riga. Volgens mij had ik het nog niet genoemd maar het is hier een uur later dan in Nederland, de klok op de motor nog steeds niet goed gezet zodat ik er zelf steeds er rekening mee moet houden. Voor ik weg ging heb ik eerst nog een ontbijtje gehad, later heb ik Riga nog even vanaf de motor kunnen bewonderen omdat mijn navigatie me dwars door de stad voerde voordat ik weer op de route zat. In Yuri moest ik eerst even zoeken waar de camping zat, net toen ik mijn tentje aan het opzetten was, kwamen Bernard en Marie aan fietsen. We waren de enige gasten op de camping. ’s Avonds zijn we bij de sauna gaan zitten omdat het buiten te koud was.

Morgen wordt een spanende dag want dan steek ik de grens met Rusland over en ga ik naar Sint Petersburg. Heb er veel zin in.

Dag 6 317 km gereden.

Dag 8 215 km gereden. Totaal 2340 km.

Dag 6

Dag 8