Lofoten en verder

30 juni 2016 Uit Door Remko

Ik had vandaag het plan om de weg Rv 17 via de 78 te verlaten, dan een stukje over de E6 om dan weer via de 76 naar de 17 te rijden. Echter onderweg bleek dat de 76 afgesloten is. Dus nu maar verder gegaan op de E6, om later de de 17 weer op te pakken. Door deze omweg ben ik ook langs het monument gekomen dat het noordelijke deel van Noorwegen aangeeft.

Gisteren ben ik 2x met de ferry geweest. Zoveel geluk ik de dag er voor nog had met de ferry, zo veel pech nu. Ik zie hem net weg varen als ik er aankom. Dus na meer dan een uur wachten, kan ik nu met de ferry mee. Als we over zijn moeten ik een klein stukje rijden voor ik weer bij een ferry aankom. Ook hier moet ik wachten. Op deze ferry steek ik de poolcirkel over. De kapitein is zo aardig om dit even te melden. Als ik over ben is het ondertussen al half 4. Ik besluit om een winkel op te zoeken en daarna vlug naar een camping te gaan.

Dinsdag met de ferry overgestoken van de Lofoten naar het vast land. Toen ik bij de ferry aankwam, kwam deze net aan. Dus de timing was perfect, ik hoefde maar even te wachten en toen kon ik de ferry al op. Na een uur was ik aan de andere kant. Zo mooi als het weer gisteren was, zo slecht is het vandaag. Onderweg veel regen gehad. Nu op de camping ook maar gelukkig is hier een soort van huiskamer, waar je gebruik van kan maken.

Maandag een mooie dag gehad op de Lofoten. De rit naar Å was erg leuk. En het leuke is, dat ik hem nog een keer mag rijden. Want  ik moet ook weer terug en dan zie je het eiland van de andere kant.

Zondagmorgen rustig aangedaan, lekker uitgeslapen want het is tenslotte ook vakantie. Heb het eiland Versterålen bekeken, vooral de weg 820 is erg mooi. Dit was voor al een dbo-tje want het bracht me nergens heen. Sterker nog, grote stukken heb ik2x gereden. Dit was zeker geen straf om te doen want ook deze weg was super mooi om te rijden. ’s Avonds op de camping tref ik nog een andere Nederlandse motorrijder, hij is onderweg naar de kaap. Met heb drink ik later nog een paar biertjes. Dit is hier een dure grap, voor 4 halve liters ben ik 280 kronen (30 euro) kwijt.

  • Dag 23, 272 km gereden.
  • Dag 24, 347 km gereden.
  • Dag 25, 333 km gereden.
  • Dag 26, 156 km gereden.
  • Dag 27, 271 km gereden. Totaal 7151.