Walvissafari

25 juni 2016 Uit Door Remko

Vanmorgen vroeg vertrokken van de camping omdat ik de ferry wilde halen die me naar Versterålen gaat brengen. Ik ben mooi op tijd en hoef maar een half uurtje te wachten. Na heel wat passen en meten gaan eerst de auto’s en bussen op de ferry en dan mogen de motoren er op. Nadat de motor vast gezet is, kan ik naar boven waar ik kan betalen voor de overtocht. Na z’n anderhalf uur ben ik over. Als eerste ga ik naar het kantoor van de walvissafari. Er is nog plek voor de tocht van 4 uur. Ik besluit hier op te wachten want eerst is er ook nog een excursie door het museum. Hier worden diverse dingen over de walvissen verteld, vooral over de potvissen die hier veel voorkomen. Om 4 uur vertrekt de boot, na z’n uur varen komen we aan op de plek waar we ze mogelijke kunnen zien. We zien als eerste een stuk of 20 Greinden. Dit is volgens de begeleiders bijzonder omdat dit niet vaak voorkomt. Na een tijdje vertrekken we naar een andere locatie. Volgens de begeleiders moet hier een potvis zitten, dit kunnen ze horen doordat de potvis sonar geluiden maakt. Na even gewacht te hebben komt ie boven. Een hij omdat de vrouwtjes in het warmere water blijven. Na z’n 10 minuten aan de oppervlakte  gedreven te hebben, gaat ie weer weg. De kapitein besluit hier te wachten en na z’n half uur komt ie weer boven. Als ie weer weg is gaan we naar de haven terug. Om 7 uur leggen we er weer aan. Ik ga dan nog snel even eten halen en ga gouw naar de camping om mijn tentje op te zetten.

Gisteren ben ik in Tromso geweest, leuke stad om eens te bekijken. Het meest interessante is nog wel dat ze hier rotondes in de tunnels hebben aangelegd. Aparte ervaring.

Donderdag ben ik naar het museum geweest van Alte. Hier heb ik de rotstekeningen bekeken.  De oudste tekening die ingekleurd zijn, zijn leuk en goed te zien. De andere tekeningen moest je meer je best voor doen.

  • Dag 20, 294 km gereden.
  • Dag 21, 329 km gereden.
  • Dag 22, 66 km gereden. Totaal 5706.