Edinburgh

3 september 2017 Uit Door Remko

Vlak voordat ik vertrok naar Schotland, had ik al besloten om wat langer in Edinburgh te blijven om de stad te kunnen bekijken en om lekker te kunnen uitrusten. Beiden zijn geslaagd. Edinburgh is een mooie stad, er is veel te zien. Heb veel van de stad kunnen zien, ook heb ik her en der de bieren even geproefd die ze hier hebben.

Ben vandaag vroeg wakker want ik ga weer op de motor zitten om Schotland verder te ontdekken. Ik kon gisteren maar moeilijk in slaap komen, iemand op mijn kamer snurkt namelijk nog al hard. Helaas heeft hij er zelf minder last van, maar in de korte momenten dat het wat rustiger is. Val ik toch in slaap. ’s Morgens blijkt het geen hij is maar een zij. Als ik bij de motor aan kom, hangt er een waarschuwing aan van de parkeerwachten. Ik ben even bang dat ik een bon heb maar het blijkt mee te vallen. Het is een kaartje te zijn waarop staat dat de motor om 10 uur weg met zijn voor een of andere wielerwedstrijd.

Als ik de stad een maal uit ben ga ik naar de Falkirk Wheel, dit is de enige rond draaiende bootlift te wereld. Het is mooi om naar dit stukje techniek te kijken. Nu zit ik op een camping vlakbij Alyth voor mijn eerste nacht in een tent, deze vakantie. Vlakbij deze camping zit een pub waar life muziek vandaan kwam. Ik besluit er even te kijken, de pub wordt sfeervol verlicht met Tl-verlichting maar het bier smaakt er niet minder om.

  • Dag 5, 181 km gereden. Totaal 651 km.