Nessie

11 september 2017 Uit Door Remko

Nadat ik uit Aberdeen vertrokken was, ben ik naar Inverness gereden. Hier ik een extra dag op de camping gestaan om wat uit te rusten. De dagen er na heb ik rond gereden in het westen van Schotland. Bij het plaatsje Achmelvich wil ik eigenlijk naar een hostel toe maar ik mis een afslag en sla pardoes voor de camping. Ik heb mezelf voor genomen dat als het droog is om mijn tent op te zetten, dat ik dan in mijn tentje slaap. En aangezien het droog is besluit ik toch maar op de camping te staan.

Op de camping in Idrigill voelt het net of ik zit in een aflevering van “We zijn er bijna”. Er staan z’n 20 campers met Nederlanders, alleen een cameraploeg en de presentatrice ontbreken. Hier bel ik ’s avonds ook nog even met Sven om hem te feliciteren met z’n verjaardag. De volgende dag ga ik weer terug naar de camping in Inverness omdat ik toch nog een ritje langs het meer van Lochness wil rijden. Ik heb er naar uitgekeken maar ik heb Nessie niet kunnen ontdekken.

Over het algemeen maak ik nu routes op de Tomtom, deze zoekt dan voor mij de mooie weggetjes uit. Vooral de single line roads, dit zijn wegen met maar 1 rijbaan, zijn zeer mooi. Maar als ik weg rijd uit Inverness naar Oban toe, windt Tomtom ook z’n single line road maar deze is op een gegeven moment niet zo leuk meer. Op een gegeven moment is het asfalt zo kapot gereden dat het wel een gravelweg lijkt. Maar de natuur is zeer indrukwekkend, zoals het hele westen van Schotland. Helaas heeft de Tomtom zo nu en dan ook wat kuren, dan start ie zo maar op nieuw op en dan ben ik mijn track van dat moment kwijt.

Vandaag vertrek ik vroeg van de hostel waar ik geslapen heb, gisteren was het zulk slecht weer dat ik niet in een tentje wilde slapen. Via een mooie route kom ik uiteindelijk aan in Glasgow,  ook hier slaap ik in een hostel. Dit opdat er in de buurt van Glasgow geen campings zijn. Het duurt al met al wel een tijdje voor ik een hostel gevonden heb. Helaas kan ik hier maar 1 nachtje slapen. ’s Avonds ga ik de stad nog even in, ik vind het niet echt een hele mooie stad, vond Edinburgh mooier.

  • Dag 6, 270 km gereden.
  • Dag 7, 281 km gereden.
  • Dag 9, 296 km gereden.
  • Dag 10, 287 km gereden.
  • Dag 11 270 km gereden.
  • Dag 12 278 km gereden.
  • Dag 13, 411 km gereden. Totaal 2744 km.

Dag 6.

Dag 7.