Verkeer van rechts!

1 september 2017 Uit Door Remko

Mijn vakantie begint goed, vrijdagmorgen verzamelen bij Janqu en dan met een groep naar Ameland voor het jaarlijkse Na weekendje Blierherne met de KC de Pein. Het weekend is weer zeer geslaagd en veel te snel om, maandagmiddag naar huis. Op woensdag pak ik de boot naar Engeland dus heb ik dinsdag nog om alles in te pakken me voor te bereiden.

Woensdag als ik wakker wordt regent het hard maar net voor ik wil vertrekken klaar het op en wordt het droog. Voor de zekerheid trek ik toch mijn regenpak nog aan en krijg daar later op de middag geen spijt van. Net als ik Amsterdam voorbij ben begint het hard te regen. Bij de boot gaat alles soepel, bij de paspoortcontrole verteld de marechaussee me dat een groepje motorrijders die vanmorgen van boort kwamen de hele week regen hebben gehad. Ik hoop maar dat ik dat niet heb. Na mijn motor op de boot vast geschort te hebben, zoek ik mijn hut op. ’s Avonds eet ik nog wat in het restaurant aan boort .

Iedereen waarschuwde me als ik van boort kwam dat ik dan links moest rijden op de weg. Maar niemand waarschuwde voor het feit als je een ronde op wilt rijden niet op het verkeer van links moet letten maar op rechts moet letten. Want daar kwamen ze in eens vandaan. Na een leuke rit door Engeland en Schotland kom ik aan in Edinburgh waar ik een hostel geboekt heb. Later op de middag verken ik de stad nog even en vind ik mijn eerste geocache van Schotland.

  • Dag 1, 177 km gereden
  • Dag 2, 293 km gereden. Totaal 470 km.

Dag 1

Dag 2