Denemarken

Denemarken

29 juni 2022 Uit Door Remko

Als ik dit schrijf zit ik onder tussen op de veerboot tussen Spodsbjerg en Tars en heb ik even tijd om mijn blog bij te werken. De route in Denemarken dit ik toch nu toe gefietst heb, vind ik mooier dan de route in Duitsland. In Duitsland vond ik de omgeving maar saai.

Maandagavond laat kwam ik er achter dat ik die dag per ongeluk een verkeerd kaartje had besteld voor de veerboot bij Fynshav. Vanaf hier gaan er namelijk 2 eentje naar Bojden en eentje naar Soby. Deze laatste had ik eigenlijk moeten hebben, als ik de route volg volgens het boekje. Ik besluit om toch de ander boot te nemen, dit omdat het maar een klein stukje over het eiland gefietst hoeft te worden (ongeveer 18 km). En dit dan ongeveer 2x 20 euro gaat kosten.

Gistermorgen hoefde ik me niet te haasten, ik had namelijk de boot van 10 uur geboekt. De camping was op nog geen 2 km afstand van de veerhaven. Het weer was vandaag erg goed om te fietsen, niet te warm maar ook niet te koud. Dit in tegen stelling met maandag, toen heb ik de hele dag buien gehad. Het regenpak kon de hele dag aanblijven. De dagen ervoor waar daar in tegen weer erg warm. En vrijdag en zaterdag aan het einde van de middag kwam er een dikke buien over.

Als ik woensdagmorgen om half 8 uit mijn tentje kruip, zijn 2 andere fietsers die ook op de camping stonden al verdwenen. Dit is voor mij toch wel te vroeg. Onderweg kom ik een stelletje tegen die ook de Hanze route aan het fietsen is. Ik was ze al een paar keer eerder tegen gekomen. We maken even een praatje, zij kiezen vaak het aternatief van de route. Volgens het boekje zou de weg door het bos slecht zijn, ik vind dat overigens erg meevallen. Ik ga namelijk wel gewoon door het bos.Als ik tegen tweeën een camping zoek vind ik er eentje die mooi op de route ligt maar deze ligt wel op een eiland. Als ik op internet kijk, zie ik dat er wel een pontje vaart maar dat de laatste afvaart op woensdag al om 3 uur is. Dit ga ik nooit halen. Gelukkig vind ik nog een andere camping, als ik daar aankom is de beheerder er niet. Deze moet ik gaan bellen, dus in mijn beste Duits met deze man gesproken.

Donderdag moet ik de Elbe over, helaas vaart de boot maar 1x in de 2 uur. Hierdoor moet ik z’n anderhalf uur wachten. ’s Avonds vind ik een kampeertereintje bij iemand in de achtertuin. Hier is verder helemaal niks, ook geen wc. Je behoefte doe je maar door een gat in de grond te graven. 

Vrijdag moet ik bij Rensburg door een tunnel om aan de andere kant van het kanaal te komen. Net voor ik de tunnel in ga begint het weer al wat te veranderen, maar als ik de tunnel uit ben is het weer compleet omgeslagen. Het is namelijk erg hard gaan waaien en even later komt het even met bakken uit de lucht vallen. Ik besluit deze bui even af te wachten, 20 min later is het weer droog en kan ik verder. 

Zaterdag kom ik aan in Denemarken, als ik langs de grens fiets. Zie ik wel iemand zitten in het hokje maar gelukkig mag ik gewoon door fietsen Ik probeer onderweg in Denemarken een pinautomaat te vinden. Ik wil namelijk Deense kronen hebben maar het kleine stukje wat ik fiets in Denemarken te aan de camping vind ik er geen. Op deze camping blijf ik twee dagen, zondag wil namelijk een rustdag. Het wordt ook een echte rustdag want ik doe bijna de hele dag niks. Ben alleen een paar keer naar het strand gelopen en voor de rest heb ik lekker een boekje gelezen. 

De gereden route: