Lekke Pan

Lekke Pan

21 juni 2022 Uit Door Remko

Gisteravond kwam ik er tijdens het afwassen achter dat er een gaatje zat in mijn kookpan. Gelijk maar even op internet gekeken of er in Bremen ook een Decathlon zat, dit bleek inderdaad zo te zijn. Dus vandaag 10 km om gefietst om bij de Decathlon een nieuwe pan te halen. Ik vond dit stukje door Bremen maar niks aan om te fietsen. Allemaal stoplichten en er ook niet goed achter kunnen komen hoe het nauw precies zit met de stoep/fietspad. Meestal mag je er overheen fietsen, echter je mag volgens mij ook wel aan de andere kant van de weg er overheen. Nauw ja, heb het in ieder geval overleeft. 

Na eerste nog wat om gerommeld te hebben, zit ik zaterdagmorgen om kwart voor negen op de fiets. Na 5 km zit ik op de Hanzeroute, deze zal ik volgen tot vlak voor Hamburg. Het eerste stuk van de route ken ik wel maar later zitten er toch wel een paar mooie stukken tussen. Het was trouwens wel erg warm om te fietsen.

Het verbaast me, hoe snel ik het ritme weer oppak van de vakantie. Om half 8 sta ik op en een uurtje later zit ik alweer op de fiets. Zo ook de eerste nacht in mijn tentje. Het is zondag een stuk koeler om te fietsen als zaterdag. Ik kan me er niet echt op kleden, jasje aan is te warm en uit is bijna te koud. 

Tegen 12 uur kom ik aan in Bourtange, hier besluit ik even op het terras te gaan zitten voor een kop koffie en een lekker broodje. Na nog een kop koffie ga ik weer verder, ik zie op min GPS dat ik bijna over een cache heen fiets die z’n beetje op het meest oosterlijke puntje van Nederland ligt. Deze besluit ik even op te zoeken en te loggen. En dan zit ik ook zo maar in Duitsland.

Als ik z’n 70 km heb gefietst, kom ik langs een camping maar ik vind het nog wat te vroeg om te stoppen. Dit had ik beter niet kunnen doen. Want na pas 35 km vind ik er weer een. Ik had op de GPS wel een andere camping gezien maar dat bleek helaas geen camping te zijn. Net als ik wil gaan koken, begint het te regenen. Gelukkig hebben ze bij de camping een restaurant, hier heb ik een lekker schnitzel gehad.

Gisteren kwam ik onderweg nog buizerd of iets dergelijks tegen. Hij of zij lag midden op de weg maar leefde nog wel. Ik heb het beestje maar aan de kant van de weg neer gelegd, zodat ie niet overreden zou worden. Hoop dat ie het red.

De gereden route: