Wind

Wind

9 juli 2022 Uit Door Remko

Wind, wind en nog eens wind. Als ik maandag weer vertrek vanaf de camping waait het al behoorlijk hard, windkracht 4. En ook nog eens uit de richting waar ik naar toe wil en dit blijft ook nog wel even zo, als ik de weerverwachtingen mag geloven. Gelukkig heb ik vandaag geen last van de wind maar juist een voordeel. Ik heb hem voornamelijk in de rug.

Maandag en dinsdag rij ik richting de Storebeltbrug, helaas mag ik er met mijn fiets niet overheen fietsen. De renners van de tour de France mochten dat wel. Ik ben dinsdag al vroeg op de camping en besluit om even bij het station te kijken. Hier kan ik gelukkig een kaartje kopen en gelijk een reservering voor de fiets maken.

Ik was woensdagmorgen al vroeg bij het station, gelukkig ging het reizen met de trein goed. Ik weet niet helemaal zeker of ik wel in de goede wagon zat maar de conducteur deed er niet moeilijk over. Door de harde wind en de vele kleine heuveltjes kom ik soms maar moeilijk in mijn ritme. Ergens vind ik het toch makkelijker om wat langere stukken om hoog te fietsen dan steeds van de korte.

Voor donderdag had ik een tentenveldje uitgezocht om te kamperen maar bij aankomst bleek deze helaas niet meer te bestaan. Gelukkig was er vlakbij een camping, moest er 3 km voor terug rijden. Gisteren heb ik het noordelijkste puntje van mijn reis gehad, vanaf nu is het weer naar huis rijden.

De gereden route: